Sådan plejer og vedligeholder du dine smykker

Smykker skal plejes og vedligeholdes for at holde sig smukke i mange år. Vi har her nogle anbefalinger til hvordan du passer bedst på dit smykke.

  • Opbevar dine smykker på et tørt og rent sted.
  • Tag dine smykker af ved havearbejde, sport mm.
  • Tag dine smykker af ved badning.
  • Tag dine smykker af ved madlavning.
  • Det frarådes at sove med dine smykker på.
  • Vær opmærksom på at undgå slag og stød –og tjek eventuelle sten, hvis skaden er sket.
  • Undgå at dine smykker kommer i kontakt med rengøringsmidler, parfume, cremer osv.

Smykker med diamanter og ædelsten bør efterses en gang om året, for at sikre at der bl.a. ikke er løse sten, pga. slag og slid på grabberne.
(Vi tilbyder tjek af dit smykke for 250 kr.)

Rengøring af smykker

Smykker rengøres og renses nemt med en mild sæbeopløsning i varmt vand. Gnub forsigtigt med en klud eller en blød tandbørste og skyl efter med vand.
Puds dit smykke regelmæssigt med en klud eller smykkerens beregnet til materialet: guld/sølv/diamanter osv. –F.eks. ”Jewel Clean” fra
Hagerty, der kan købes hos Hirsch.

Perlepleje

Perler består af organisk og levende materiale. Passer du godt på dine perler, vil de bevare deres glans. Det bedste du kan gøre for at bevare dine perler smukke, er at gå med dem, de har nemlig godt af hudens fugt. Vær opmærksom på, at perler ikke tåler at komme i kontakt med parfume, rengøringsmidler, andre kosmetiske produkter, samt direkte sollys og høj varme i længere tid.

Gratis 1-års syn af dit smykke

Det er vigtigt at passe på dine smykker, så de kan holde sig smukke hele livet. Derfor kan det være en god ide, at få dine smykker renset, pudset og eventuelle fatninger tjekket en gang imellem. Vi anbefaler f.eks. hvert 2. år.


Har du købt dit smykke hos Hirsch, tilbyder vi et gratis tjek efter 1 år fra købsdato.
Du skal bare komme ind i butikken i Aarhus med din kvittering samt dit smykke. Har du købt dit smykke online, så kontakt os her, hvis du ønsker dit smykke efterset.
Efterfølgende koster et syn og rengøring af dit smykke 250 kr. pr gang.

Kontak os her for eftersyn