Viden om perler

 

 

Hos Hirsch Jewellery har vi smukke perler i høj kvalitet.

Perler er et af naturens fantastiske vidundere, som har været værdsat i smykker i årtusinder, hvor de 
tidligere var symbol for rigdom, status og tro.

Perler bruges i et klassisk smykke, men har også fået en 
renæssance i modebilledet. Smykker med ægte perler er en udødelig klassiker, som bliver fortolket igen og 
igen. 

Thaiti Perler smykker

 

I butikken Hirsch Jewellery i Aarhus finder du et stort udvalg af perlesmykker, som er utrolig populære - og med god grund. Et perlesmykke kan styles på utallige måder, og er stilrent og tidløst. Samtidig er et perlesmykke helt oplagt som brudesmykke, eller som en gave til en man gerne vil forkæle. Hos os finder du alt lige fra perleørestikkere til øreringe med perler og til flotte perlearmbånd eller perlehalssmykker. 

Værdien og kvaliteten af perler kan ligesom diamanter være svære at gennemskue, da der findes mange forskellige typer af perler. Vi vil forsøge at give dig et overblik over hvilke forskellige perler der findes og perlernes kvalitet. Du er også altid meget velkommen til at kontakte os med forespørgsler eller spørgsmål.

 

Thaiti perler i sort, solv og grøn

 

Hvordan bliver perler til?

En perle opstår, når et fremmedlegeme trænger ind i eller placeres i muslingen. Det kan være et sandkorn, en parasit eller muslingevæv. 

Muslingen vil bekæmpe eller beskytte sig selv ved at forsegle fremmedlegemet med perlemor. Over tid kommer der flere lag af perlemor på fremmedlegemet fra muslingens inderside og herved skabes perlen. Denne proces kan tage fra måneder til mange år.

Naturperler og kulturperler – Hvad er forskellen?


Naturperler skabes uden menneskelig påvirkning og er udelukket af organisk oprindelse. Naturperler skabes i perlemuslinger, der kan udskille perlemor og kan forekomme i både saltvand og ferskvand. Naturlige perler kan have forskellig farvet skær. Der findes naturlige perler med et hvidt, rosa, gulligt, bronze, grønligt, brunligt, violet og gråligt skær.

Naturperler er i dag yderst sjældne og derfor også meget kostbare. 

Kulturperler er fremstillet med menneskelig indgriben og skabes i både saltvand og ferskvand. For at skabe en kulturperle indsættes fremmedlegeme i muslingen og der skabes en perle på samme måde som naturperlen skabes. Muslinger med kultiverede perler passes og plejes de år det tager at danne nok perlemor til at skabe perlen. Kulturperler er i dag de mest forekommende perler.

 

forskel på ferskvandsperler og saltvandsperler

 

Saltvandsperler og ferskvandsperler – Hvad er forskellen?


Saltvandsperler kommer fra muslinger, der lever i havet - det salte vand, mens ferskvandsperler kommer fra muslinger, der lever i floder eller søer – det ferske vand. 

Muslinger som producerer ferskvandsperler kan producere mange perler af gangen, modsat saltvandsmuslingen som kun kan producere en perle af gangen. Bl.a. derfor har ferskvandsperler ofte et lavere prisniveau end saltvandsperler. En anden forskel som også har indvirkning på prisen er, at saltvandsperler har en højere glans, hvilket skyldes muslingens art.

 


Tahiti perler, South Sea perler og Akoya perler

 

I mange år har en klassisk hvid rund perle været det vi forbinder med en perle. Men sådan er det heldigvis ikke længere. I dag elskes perler også for deres organiske facon som gør dem unikke, og flere farver og faconer pryder smukke unikke perlesmykker.

 

Foruden det tidligere nævnte, som inddeler perlerne i art, så deles perlerne også ind i oprindelse, altså hvilket hav muslingerne lever i. F.eks. Tahiti perler, South Sea perler og Akoya perler og endvidere også hvilken art musling perlerne kommer fra.

 

guldsmykker med ægte perler

 

 

 

Tahiti perler – changerer i sorte, sølv og ‘peacock-farver’ som er en ud af mange naturlige farver hos Tahiti perler. Den fine perlemor kan give perlerne en exceptionel glans, som kombineret med de unikke, naturlige farver kan give Tahiti perlen stor intensitet.

Tahiti perler stammer fra den sortlæbede Pinctada margaritifera østers, der primært lever i Fransk Polynesien. En Tahiti kulturperle er typisk 8-16 mm. 

 

Akoya kulturperler – den klassiske, hvide saltvandskulturperle er fra Akoya muslingen (Pinctada Fucata),  der primært lever i Japan. Formerne er typisk runde og farverne går fra hvid, hvid/rosa, hvid/blå-grøn til cremefarvet. Størrelsen af perlerne er begrænset af muslingens egen størrelse og er gennemsnitlig 6-10 mm. De kaldes ofte for japanske perler.

 

South Sea kulturperler – betegnelse om alle saltvandsperler fra Indonesien og Filippinerne til Australien og Fransk Polynesien. De fineste South Sea kulturperler kommer fra Australien og findes i et utal af farvenuancer og størrelser.

Der findes to typer af South Sea perlemuslingen Pinctada maxima. Den sølvlæbede, som skaber perler i nuancerne hvid, sølvhvid, rosahvid og creme, og den guldlæbede perlemusling, hvor perlerne har nuancerne creme, gul og guld. De mest skattede er de hvide, da disse er sjældnest at finde ensartede. Perlerne er store typisk fra 9-18 mm med enkelte perler over 20 mm.

 

 

LÆS OM

BÆREDYGTIGE PERLER

 

 

 

LÆS OM

PLEJE AF PERLER

 

 

LÆS OM

EN PERLES VÆRDI

 

 

 

SE VORES

SMYKKER